Ads Top

Europese investeringen in fintech stijgen naar recordhoogte

De Europese investeringen in fintech zijn in de laatste drie maanden van vorig jaar naar recordhoogte gestegen. In het laatste kwartaal van 2017 werd voor een bedrag van ruim 2 miljard in Europese fintechbedrijven gestoken.

Dat blijkt uit de Pulse of Fintech, een onderzoek dat KPMG iedere drie maanden uitvoert naar de investeringen die wereldwijd gedaan worden in fintech.

De investeringen door durfkapitalisten in Europese fintechs namen met een bedrag van bijna 1 miljard dollar fors toe. Het Verenigd Koninkrijk was in de laatste drie maanden van vorig jaar goed voor een bedrag van 1,6 miljard dollar, 80 procent van alle fintechinvesteringen in Europa.

Forse investeringen gingen naar bedrijven als Transferwise en Monzo, resp. 280 miljoen en 94 miljoen dollar. Met de overname van Trayport door de TMX group was een bedrag gemoeid van 727 miljoen dollar en Playtech betaalde 150 miljoen voor de overname van Trade Tech Alpha.

De Britse investeringen bleven zeker niet beperkt tot de meer volwassen fintechbedrijven. Het vanuit Londen opererende Salary Finance wist 53 miljoen dollar op te halen.

Vooral de relatief volwassen markt zorgt ervoor dat het Verenigd Koninkrijk haar leidende positie in Europa behoudt en dat steeds meer startups de Britse markt betreden, stelt KPMG vast. Ook de regelgeving en het krachtige ecosysteem zorgen voor een toename van nieuwe startups.

Naast het Verenigd Koninkrijk komen ook andere hubs steeds verder tot ontwikkeling. In Zweden haalde insurtechbedrijf BIMA 107 miljoen op en kon iZettle 47 miljoen tegemoet zien. En in Frankrijk was de buyout van kredietverzekeraar Tinubu Square goed voor  63 miljoen. In Europa zien KPMG de aandacht voor insurtech steeds verder toenemen, vooral in Duitsland. Traditionele verzekeraars in het land herkennen in toenemende mate het belang van een digitale transformatie.

In de afgelopen maanden is in Duitsland bovendien een aantal bijzondere initiatieven op het gebied van insurtech tot stand gekomen, zoals het recente samenwerkingsverband van de Deutsche Bank met Friendsurance.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.