Ads Top

Univé sluit 2016 af met winst

Coöperatie Univé sloot 2016 af met een nettowinst van 7 miljoen euro. Met de uitbreiding van de Raad van Bestuur, een herverdeling van de portefeuilles en een volgende fase voor de Univé Formule, heeft Univé in 2016 een nieuwe koers ingezet gericht op voorkomen, beperken én verzekeren. Om nog beter in te kunnen spelen op de veranderende markt is er fors geïnvesteerd in de IT-infrastructuur en is er een innovatieteam opgericht. ​Dit heeft onder meer geleid tot een modern administratiesysteem, de introductie van een flexibele zzp-verzekering, de ontwikkeling van de allereerste gecombineerde zorg- en schade app en de uitbreiding van online en mobiele dienstverlening. Het aantal verzekeringen groeide met bijna 100.000 en ligt nu op ruim 4 miljoen.​

Ondanks de continuering van het forse investeringsprogramma sloot Coöperatie Univé 2016 af met een positief resultaat van 7 miljoen euro. In belangrijke mate is dit het gevolg van het beleggingsresultaat (23 miljoen euro). Maar ook de weer structureel groeiende verzekeringsportefeuille, resulterend in een omzetgroei van 2,6 procent tot een totaal van 427 miljoen euro, had hier een positief effect op.

Tegelijk steeg de geconsolideerde schadelast naar 275 miljoen euro (254 miljoen euro in 2015). Dit werd mede veroorzaakt door extra reserveringen voor letselschade (10 miljoen euro). De kosten stegen naar 148 miljoen euro (144 miljoen euro in 2015), onder andere door hoge investeringen in innovatie en verdere vernieuwing van de IT-infrastructuur. Het technisch resultaat kwam uit op -4 miljoen euro (11 miljoen euro in 2015). Univé voldoet met 324 procent ruimschoots aan de solvabiliteitsnorm. De winst en de goede solvabiliteit stelt Univé in staat om haar continuïteit voor de langere termijn te waarborgen.

Aangejaagd door een eigen innovatieteam - bestaande uit medewerkers van Univé en externe deskundigen zoals universiteiten, startups en app-bouwers - ontwikkelt Univé sinds 2016 nieuwe oplossingen met klanten zelf, die aansluiten op thema’s als zorg, mobiliteit en wonen. Zo werd met zzp’ers de Flexibele Inkomensverzekering voor zzp’ers bij ziekte en ongevallen opgezet; online af te sluiten, voordelig en eenvoudig. Ook werd het concept Veilig Wonen gelanceerd wat klanten helpt de veiligheid te vergroten in hun woning, straat en buurt. Adviseurs komen daarbij persoonlijk langs voor preventiescans. Verder startte Univé met de ontwikkeling van een app voor het beheer van zowel zorg- als schadeverzekeringen. Deze komt in de zomer van 2017 beschikbaar. Daarnaast zitten er voor het komende jaar nog diverse andere innovatieve projecten in de pijplijn.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.