Ads Top

Tikkie breekt door grens van half miljoen gebruikers

Terugbetaalapp Tikkie is in minder dan een jaar na introductie door de grens van een half miljoen gebruikers gebroken. Tikkie is daarmee de snelst groeiende betaalapp van Nederland.

Tikkie wordt vooral gebruikt door vrienden, familie en collega's die de rekening delen. De meeste tikkies worden verstuurd voor de rekening van een etentje, cafébezoek, vakantietripjes en cadeautjes. Veel gebruikers waarderen de betaalapp zo, dat ze de app aanbevelen aan vrienden en kennissen. 74 procent van de gebruikers geeft de app een cijfer 9 of hoger, zo blijkt uit onderzoek onder ruim 1300 Tikkie gebruikers.

Na de introductie van Tikkie voor particulieren in juni 2016, is in februari 2017 ook de eerste zakelijke samenwerking gestart met Transavia. Klanten van de luchtvaartmaatschappij kunnen extra services die zij mobiel en online bestellen, zoals een stoelreservering of extra koffer, afrekenen met Tikkie. Transavia-klanten die via Tikkie betalen, rekenen hun bestelling binnen iets meer dan 1 uur af.Frank Verkerk, ABN AMRO Chief Digital Officer: ,,We zijn heel blij dat Tikkie zo populair is. We wilden een app maken die het ongemakkelijke van geld terugvragen zou wegnemen. Een half miljoen gebruikers in minder dan een jaar tijd geeft aan dat we daarmee goed op weg zijn. En we worden wekelijks benaderd door bedrijven die met Tikkie willen werken."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.