Ads Top

Goed kwartaal voor Van Lanschot

Van Lanschot kijkt tevreden terug op het eerste kwartaal. Het resultaat laat een stijging zien en de inkomsten vertonen een positieve ontwikkeling. De markten waren dit kwartaal minder volatiel dan in het eerste kwartaal van 2016, wat terug te zien is in de provisie-inkomsten en groei van de zogenoemde client assets met 1,4 miljard naar 70,8 miljard euro.

Het resultaat bevat ook de boekwinst op de succesvolle verkoop van het minderheidsbelang van Van Lanschot Participaties in TechAccess.

Zowel de kosten als de toevoeging aan de kredietvoorziening zijn van een vergelijkbaar niveau als in dezelfde periode vorig jaar. De uitvoering van Strategy 2020 verloopt volgens schema, zoals onder andere blijkt uit de verdere afbouw van de zakelijke kredietportefeuille en de uitbestedingstrajecten voor de hypotheekadministratie en het betalingsverkeer.

De aandeelhouders van Van Lanschot stemden donderdag in met de naamsverandering tot Van Lanschot Kempen. De naamsamensmelting volgt 10 jaar na de overname van de zich van het Belgische Dexia vrijgevochten Kempen & Co. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.