Ads Top

Directeur Ewoud Goudswaard neemt afscheid van ASN Bank

Na 15 jaar neemt algemeen directeur Ewoud Goudswaard per 1 juli 2017 afscheid van ASN Bank. Ewoud volgt hiermee zijn keuze om een nieuwe stap in zijn loopbaan te zetten. Onder zijn leiding groeide het aantal klanten van ASN Bank van ruim 150 naar bijna 650 duizend en het beheerd vermogen van 1,5 naar meer dan 13,5 miljard euro. Zijn focus op duurzaam bankieren stelde ASN Bank in staat om uit te groeien tot aanjager van duurzaamheid in de financiële sector en binnen de Volksbank.

Onder leiding van Ewoud ontwikkelde ASN Bank zich van een kleine duurzame spaar- en beleggingsbank tot de bank die duurzaam bankieren bekendheid heeft gegeven. In de periode vanaf 2001 verviervoudigde het vermogen van de duurzame ASN Beleggingsfondsen ruim. De bank introduceerde naast nieuwe beleggingsfondsen ook haar betaalrekening, creditcard, vermogensbeheer en tools voor online en mobiel bankieren.

In samenwerking met Novib en NOTS richtte de bank de organisatie Triple Jump op. Met als doel om meer westers kapitaal via lokale microkredietinstellingen beter uit te kunnen zetten in ontwikkelingslanden en zo de armoedebestrijding te versnellen. Ewoud zal zijn lidmaatschap van de Raad van Commissarissen van Triple Jump voortzetten.

“Afscheid nemen is nooit leuk, maar desondanks is mijn besluit nu afscheid te nemen goed voor mij en voor ASN Bank. Meer dan 15 jaar is bijzonder lang voor iemand in mijn functie. Dit is een goed moment om een nieuwe stap te zetten. ASN Bank is een toonaangevende duurzame bank die deel uitmaakt van de Volksbank. De maatschappelijke koers van de Volksbank vormt een mooie basis voor verdere groei van ASN Bank. Ik ben trots op de ontwikkeling die de bank de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.” Aldus algemeen directeur Ewoud Goudswaard.

Ewoud neemt na zijn afscheid tijd om het vervolg van zijn carrière in te vullen. Tot 1 januari 2018 zal hij nog een aantal projecten en taken voor ASN Bank en de Volksbank afronden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.