Ads Top

Rabo&Co na proef landelijk van start

Na een proef met ondernemers en vermogende klanten gaat Rabobank nu over tot introductie van Rabo&Co. Met dit online platform brengt de bank ondernemers die geld willen lenen en vermogende klanten van de bank die willen investeren bij elkaar. Rabo&Co is een aanvulling op bestaande financieringsvormen, zoals regulier bankkrediet en crowdfunding.

In de pilotfase is via Rabo&Co een aantal leningen verstrekt. Een goede afstemming tussen vraag en aanbod is een belangrijke succesfactor gebleken, zegt de bank.

SIMgroep, een nichebedrijf dat zich bezig houdt met frontoffice oplossingen voor de overheid, is één van de bedrijven dat via Rabo&Co is gefinanceerd.

Afhankelijk van de snelheid waarmee het volume op het platform van Rabo&Co zich gaat ontwikkelen, zal een steeds grotere groep vermogende klanten toegang krijgen.

Marcel Gerritsen, hoofd Financieren Bedrijven bij Rabobank, zegt: 'Particuliere investeerder en bank delen naar rato de opbrengsten van de zekerheden als een ondernemer in betalingsproblemen komt. En voor Rabobank betekent dit dat we méér financieringen kunnen verstrekken, omdat de leningen maar gedeeltelijk via de eigen balans lopen. Rabobank loopt hiermee vooruit op mogelijke strengere kapitaaleisen als gevolg van Basel IV.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.