Ads Top

Nettoresultaat ING eerste kwartaal 1.143 miljoen euro

ING kende een goed eerste kwartaal dankzij aanhoudende commerciële groei, aldus Ralph Hamers, CEO van ING Groep. Het onderliggende resultaat voor belastingen van ING steeg ten opzichte van een jaar geleden met 39,3 procent tot 1.652 miljoen euro, dankzij aanhoudende groei van de kredietverlening, goede kostenbeheersing en relatief lage risicokosten. Met name de bijdrage van Wholesale Banking was volgens de bank sterk, met hogere inkomsten bij Financial Markets en hogere provisies.

Het nettoresultaat over het eerste kwartaal daalde weliswaar naar 1.143 miljoen euro vergeleken met 1.257 miljoen een jaar geleden, maar dit is volledig toe te schrijven aan de winst van 506 miljoen op de verkoop van NN Group-aandelen in het eerste kwartaal 2016.

Bij diverse bedrijfsonderdelen voert ING innovaties door. Zo werd in 2015 Payconiq geïntroduceerd in België, een mobiel betaalplatform dat is ontwikkeld door ING en dat nu ook wordt ondersteund door twee andere Belgische banken. Het aantal Belgische winkeliers dat van deze service gebruikt maakt is gestegen naar 25.000 van 6.500 in juli vorig jaar. Vervolgens hebben ING en vijf andere Nederlandse banken aangekondigd dat zij deze zomer ook in Nederland met Payconiq van start gaan.

Zoals in oktober 2016 aangekondigd, wil ING mensen, platforms en processen samenvoegen om de bank van de toekomst te bouwen. In België hebben ING en de vakbonden overeenstemming bereikt over een Sociaal Plan voor medewerkers die hierdoor mogelijk geraakt worden. Hierdoor vallen er minder gedwongen ontslagen, terwijl de financiële consequenties in lijn zijn met onze schatting van oktober.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.