Ads Top

Sterk eerste kwartaal ABN Amro wordt niet beloond

Extreem lage voorzieningen voor kredietverliezen, stabiele rente-inkomsten, groei van leningenportefeuilles. Dankzij de goede economische omstandigheden zijn de resultaten van ABN Amro goed op orde. Daardoor kan het vrijwel alleen maar minder worden, zou je denken.

ABN Amro rapporteerde deze week de resultaten over het eerste kwartaal. Bekeken over de afgelopen vier kwartalen maakt de bank bijna 2 miljard euro winst per jaar. Dat is een niveau waar ABN sinds pakweg 2015 op zit.

Dit is voor een belangrijk deel te danken aan de extreem lage toevoegingen aan de post voorzieningen. De bank hoefde in het eerste kwartaal maar 65 miljoen euro opzij te zetten voor kredietverliezen. Dat komt neer op 0,09 procent van de totale uitstaande leningen.

Tegelijk zijn de rente-inkomsten ondanks de lage rente op peil gebleven. In het afgelopen kwartaal lag de rentemarge op een gezonde 1,59 procentpunt. Ter vergelijking: drie jaar geleden toen de ECB het opkoopprogramma voor staatsobligaties nog moest aankondigen was dit 1,49 procentpunt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.