Ads Top

Achmea concentreert werkzaamheden op vijf kernlocaties

Achmea gaat haar werkzaamheden de komende vier jaar concentreren op vijf kernlocaties, evenwichtig verspreid over het land: Apeldoorn, Leeuwarden, Leiden, Tilburg en Zeist. Digitalisering, nieuwe flexibele werkvormen en de daling van het aantal medewerkers maken deze concentratie mogelijk. Om hiertoe te komen, sluit Achmea tot eind 2020 stapsgewijs de vestigingen in De Meern, Leusden en Zwolle.

Daarnaast gaan het bedrijf de activiteiten in Tilburg samenbrengen in één kantoor. Voor Leeuwarden wordt deze optie nog onderzocht. Bij de verhuisplannen gaan geen extra banen verloren. Met de concentratie realiseert Achmea jaarlijks een forse kostenbesparing. Het betreft een voorgenomen besluit, dat inmiddels is voorgelegd aan de centrale ondernemingsraad.

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea, licht het besluit toe: “Ik begrijp goed dat het veranderen van werklocatie impactvol kan zijn voor onze medewerkers. Het is echter onvermijdelijk dat we deze stap zetten. De daling van het aantal medewerkers zet door. Daarnaast werken onze mensen steeds flexibeler samen, op wisselende locaties en in wisselende teams. Denk aan nieuwe werkvormen als Agile/Scrum, die om een ander soort ruimte vragen. Daardoor hebben we steeds minder traditionele kantoorruimte nodig. Wat we uitgeven aan huisvesting kunnen we niet uitgeven aan andere zaken, zoals de dienst-verlening aan onze klanten. Daarom pakken we nu door, maar we voeren de verhuizingen wel zo uit, dat de gevolgen voor onze medewerkers zoveel mogelijk worden beperkt.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.