Ads Top

Nederlanders liever meer tijd dan meer geld

21 procent van de Nederlandse bevolking heeft liever meer tijd dan meer geld. 9 procent is het hier volledig mee oneens. Er is geen verschil tussen mannen en vrouwen. Met uitzondering van de 15-19 jarigen, hebben alle leeftijdsgroepen t/m 60-plussers liever meer tijd dan meer geld. Bij de 15-19 jarigen is het aandeel eens/oneens even groot (14 procent eens versus 15 procent oneens). Dit blijkt uit een internationaal GfK onderzoek.

In China (41 procent), Brazilië (37%) en Argentinië (32%) zijn er veel meer mensen die meer tijd belangrijker vinden dan meer geld.

Kijken we naar de voorkeur voor ervaringen versus bezittingen dan vindt 36 procent van de Nederlandse bevolking ervaringen belangrijker dan bezittingen. 3 procent is het hiermee oneens. Iets meer vrouwen (39 procent) dan mannen (33%) geven hun voorkeur voor ervaringen. Alle leeftijdsgroepen geven een overduidelijke voorkeur voor ervaringen boven bezittingen.

In Mexico (57 procent), Argentinië en de VS (beide 53%) zijn de hoogste percentages die voorkeur geven aan ervaringen boven bezittingen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.