Ads Top

AFM boete voor financieel dienstverlener Double RR Holding

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 30 december 2014 een boete opgelegd van €37.500 aan Double RR Holding B.V. (Double RR). Deze boete is op 26 januari 2017 onherroepelijk geworden en wordt daarom nu door de AFM gepubliceerd. Double RR heeft in de periode van 1 januari 2011 tot en met 23 oktober 2012 verschillende overtredingen begaan. De boete is opgelegd omdat Double RR geen beleid heeft gevoerd dat een integere uitoefening van het bedrijf waarborgt.
De AFM heeft 11 dossiers van Double RR onderzocht. Uit de dossiers bleek dat Double RR het liet gebeuren dat consumptief krediet werd verkocht door consumenten persoonlijk te bezoeken.

Persoonlijke verkoop van kredieten aan huis is echter verboden. Ook werd duidelijk dat Double RR provisie in rekening bracht voor het afsluiten van een consumptief krediet bij haar klanten, terwijl de wet voorschrijft dat alleen een vergoeding in rekening mag worden gebracht bij de kredietverstrekker. Ten slotte heeft de AFM vastgesteld dat het bij Double RR schortte aan een goede bedrijfsvoering. Double RR beschikte bijvoorbeeld niet over procedures en maatregelen om een zorgvuldige dienstverlening aan haar klanten te waarborgen.

  

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.