Ads Top

Acceptgiro blijft enkele jaren langer bestaan

De datum van 1 januari 2019 voor het stoppen met de Acceptgiro wordt voorlopig voor onbepaalde tijd uitgesteld. Daartoe is besloten door Currence – de eigenaar van Acceptgiro – na overleg met banken en gebruikers.

Dit besluit is genomen op grond van onder meer een onderzoek onder verzenders en betalers van Acceptgiro’s, eind 2016. Dit onderzoek wijst uit dat veel ondernemers geen bezwaar hebben tegen de afbouw van Acceptgiro maar dat goede doelen en sommige consumenten de Acceptgiro nog relatief veel gebruiken.

Het MOB (Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer) heeft geen bezwaar tegen het uitstellen van de einddatum voor de Acceptgiro. Afhankelijk van het gebruik van de Acceptgiro in de komende jaren kan over een nieuwe, latere einddatum worden besloten.

Ondertussen gaat de migratie naar betere en efficiëntere alternatieven voor de Acceptgiro door. Betaalvereniging Nederland en de banken blijven gebruikers van de Acceptgiro adviseren om het verouderde papieren betaalmiddel te vervangen, bijvoorbeeld door (digitaal) Incassomachtigen of iDEAL.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.