Ads Top

Terug Voortgang activering nazorg beleggingsverzekeringen

Eind 2016 moesten alle klanten met een hypotheek- of pensioengebonden beleggingsverzekering door verzekeraars zijn geactiveerd. Onder het 'activeren' van klanten wordt verstaan het aanzetten tot en ondersteunen van klanten zodat die inzicht krijgen in de financiële situatie van hun polis, overzicht krijgen van hun verbetermogelijkheden en, indien gewenst, stappen ondernemen om hun situatie te verbeteren.

De AFM is bezig met een uitgebreide eindcontrole naar het activeren van klanten met een hypotheek- of pensioengebonden beleggingsverzekering. De AFM verwacht hierover medio 2017 te rapporteren aan de verzekeraars. Dat betreft dan de eindresultaten per eind 2016. Na het afronden van de controle door de AFM, zal het Verbond van Verzekeraars een totaaloverzicht van de eindresultaten op hun website publiceren. Verzekeraars zullen dan ook de eigen resultaten op hun website plaatsen.

De controle door de AFM van de resultaten van het eerste en tweede kwartaal van 2017 voor de categorie 'overige beleggingsverzekeringen' volgt hierna. Voor deze categorie geldt dat verzekeraars tot eind 2017 de tijd hebben om klanten te activeren. Als deze controle door de AFM is afgerond, zal het Verbond van Verzekeraars een totaaloverzicht op hun website publiceren van de voortgang die verzekeraars boeken met het activeren van klanten met een overige beleggingsverzekering. De individuele verzekeraars publiceren dan ook over de voortgang op hun eigen website.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.