Ads Top

‘Uitkomst onderzoek DNB en AFM sluit aan bij inzet banken bij bankierseed’

Toezichthouders De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiele Markten hebben de conclusies van een onderzoek gepubliceerd over de invoering van de bankierseed.

Hieruit komt naar voren dat de Nederlandse banken 'uitdrukkelijk aandacht besteden aan het belang, het nut en de noodzaak van het afleggen van de eed'. DNB benadrukt ook dat de eed kan bijdragen aan verdere bewustwording over de integriteit van de sector. Sinds 2015 hebben alle bankmedewerkers in Nederland (ruim 80 duizend) de bankierseed afgelegd.

De Nederlandse Vereniging van Banken stelt vast dat de uitkomsten van het onderzoek door DNB en AFM aansluit bij de inzet van de banken om hun medewerkers de eed op een betekenisvolle wijze te laten afleggen. De eedaflegging gebeurt aan de hand van uitgebreide informatieverstrekking, de organisatie van dialoogsessies, plenaire bijeenkomsten en teamsessies met leidinggevenden. Via de diverse cultuur- en integriteitsprogramma’s van de banken wordt de eed gekoppeld aan het gesprek van de medewerkers over ethische vraagstukken en dilemma’s.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.