Ads Top

Assurantiebelasting moet van 21 procent terug naar 7 procent

De assurantiebelasting is als crisismaatregel uiteindelijk van 7 naar maar liefst 21 procent verhoogd. Dat levert de Staat jaarlijks meer dan één miljard extra inkomsten op. Dit wordt opgehoest door de gezinnen en het bedrijfsleven en moet nu snel worden teruggedraaid. Dat stelt Geijsel Kroon, assurantieadviseur uit Ouderkerk aan de Amstel.

Het percentage 7 procent is ooit zo vastgesteld omdat assurantiebelasting niet verrekenbaar is met btw. In 2013 is deze belasting ‘tijdelijk’ meer dan verdubbeld van 9 naar 21 procent. en daarmee gelijkgetrokken met het btw tarief. Het is de hoogste tijd dat deze maatregel wordt teruggedraaid of dat de assurantiebelasting verrekenbaar wordt met ontvangen btw.

Sinds 2013 incasseert de Nederlandse Staat jaarlijks ruim 2 miljard assurantiebelasting. Het MKB betaalt hiervan 90 procent en particuliere huishoudens betalen samen jaarlijks ongeveer de resterende 200 miljoen euro assurantiebelasting. Een Nederlands huishouden betaalt gemiddeld ongeveer 100 euro assurantiebelasting per jaar.

Assurantiebelasting wordt niet over alle verzekeringen geheven. Mens gerelateerde verzekeringen (Levens-, - AOV- , zorgverzekeringen etc.) en internationale transport gerelateerde verzekeringen zijn vrijgesteld.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.