Ads Top

AFM spoort kredietverstrekkers en –bemiddelaars aan einde te maken aan rentekredieten

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakt zich zorgen over consumenten met een rentekrediet. Dat is een doorlopende lening waarop niet of nauwelijks wordt afgelost en veel rente wordt betaald. Mensen met zo’n krediet komen daardoor in een uitzichtloze situatie terecht.

De AFM spoort kredietverstrekkers en -bemiddelaars aan om contact op te nemen met klanten met een rentekrediet en met oplossingen te komen. Inmiddels zijn duizenden klanten geholpen, maar nog altijd zijn er mensen die vast zitten aan deze lening. De AFM roept hen op om de hulp van een geregistreerde financiële dienstverlener in te schakelen als dat nodig is.

In het programma Kassa is op 14 mei en 3 september aandacht besteed aan rentekredieten. Ook daar liet de AFM weten dat kredietverstrekkers en -bemiddelaars met een oplossing moeten komen voor hun klanten. Een rentekrediet is niet verboden maar wel onwenselijk.

Financiële dienstverleners kunnen bemiddelen als een rentekrediet kan worden omgezet naar een persoonlijke lening. Ook kunnen zij kijken of de rente kan worden verlaagd zodat er meer kan worden afgelost. Voor het (over)sluiten van een consumptief krediet mogen géén kosten in rekening worden gebracht bij de consument. Om te bemiddelen en adviseren in kredieten is een vergunning nodig. Meer informatie over lenen, de kosten en het vergunningenregister kunt u vinden op de website van de AFM.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.