Ads Top

Aantal elektronische betaaltransacties laat voor het eerst een recordgroei van 10% zien

Het aantal wereldwijde elektronische betaaltransacties blijft groeien: in 2015 vonden 426,3 miljard transacties plaats, waarmee voor het eerst een groei van 10% werd genoteerd. Hiermee is het groeirecord van 2014 verbroken (8,9% groei, 387,3 miljard transacties). Dit blijkt uit de twaalfde editie van het World Payments Report, gepubliceerd door Capgemini en BNP Paribas.

De stijging van het aantal elektronische betaaltransacties wordt grotendeels gedreven door de sterke economische groei in een aantal belangrijke ontwikkelingslanden, verbeterde beveiligingsmaatregelen zoals EMV en biometrie.

Daarnaast zijn er verschillende overheidsinitiatieven in ontwikkelingslanden geweest ter bevordering van elektronisch betalen, vanwege de stijgende kosten van contante betalingen. De toename in elektronische betaaltransacties valt samen met een toenemende behoefte aan veilige en goed op elkaar aansluitende digitale diensten, met name vanuit grootzakelijke klanten. Dit spoort banken aan om meer te investeren in digitalisering en in samenwerking met FinTechs, om sneller onderscheidende digitale transactieservices op de markt te brengen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.