Ads Top

Iraanse bank leert van Nederlandse collega's

Tejarat Bank uit Iran wil een compliance management niveau bereiken dat kan wedijveren met internationale westerse banken. Hiervoor brachten zij vandaag een bezoek aan de Nederlandse Vereniging van Banken, waar onder andere NVB-voorzitter Chris Buijink een presentatie hield. Doel is om inzicht te krijgen in de compliance functie binnen een bank en hoe banken zich in Nederland georganiseerd hebben. Zij willen hiermee een doorslaggevende stap zetten op weg naar herstel van correspondent banking relaties met Europese banken.

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en haar leden zijn volop bezig het pad te effenen voor veilig en betrouwbaar betalings- en handelsverkeer met Iran. Dit om ondernemers die zaken willen doen met Iran te faciliteren en te beschermen.

Nederlandse banken bieden zo nodig technische ondersteuning aan Iraanse banken. Eerder dit jaar heeft de NVB naast andere vertegenwoordigers uit de financiële sector deelgenomen aan een fact finding missie naar Iran onder leiding van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.