Ads Top

ABN AMRO start met hypotheekadvies in gebarentaal via webcam

Vanaf vandaag is het voor doven en zeer slechthorenden mogelijk om bij ABN AMRO via de webcam een hypotheekadvies te krijgen in gebarentaal. Daaraan zijn geen extra kosten verbonden. ABN AMRO is de eerste grootbank in Nederland die deze dienstverlening biedt.

Klaas Ariaans, directeur Personal Banking: ‘ABN AMRO wil er overal en altijd voor klanten zijn, 24/7. Of dat nou is via webcam, telefonisch, online of aan tafel. De klant bepaalt welk kanaal hij het prettigst vindt en waar en wanneer hij contact met ons opneemt. Twee van onze dove medewerkers gaven aan dat dit voor dove en slechthorende klanten beter kon en zijn vervolgens aan de slag gegaan om dat te organiseren. We beginnen nu met hypotheekadvies in gebarentaal via de webcam voor deze klanten, omdat daar de meeste vraag naar is. Als dat aanslaat willen we onze doven- en slechthorendenservice in de toekomst uitbereiden naar webcam advies voor andere diensten.’

Klanten kiezen er steeds vaker voor om hun hypotheekgesprek via webcam te voeren vanuit huis. ABN AMRO startte eind 2011 met webcam-hypotheekadvies. In 2012 werden zo ongeveer 2.000 adviesgesprekken gevoerd en bijna 500 hypotheken afgesloten. Inmiddels wordt al ongeveer 25% van de hypotheekgesprekken via webcam gevoerd en heeft ABN AMRO de ambitie om dit aantal nog verder te verhogen naar 50%. Hypotheekadvies in gebarentaal is een innovatieve oplossing voor klanten met een gehoorbeperking, waarmee de bank haar dienstverlening aan deze bepaalde groep klanten wil uitbreiden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.