Ads Top

Revolut breidt haar beleggingsaanbod uit met obligaties in Nederla

Revolut, de financiële app met meer dan 40 miljoen klanten wereldwijd, heeft obligaties toegevoegd aan haar beleggingsaanbod in Nederland. Beleggingsdiensten in de EER worden geleverd door Revolut Securities Europe UAB (Revolut).

Obligaties blijken een goed uitgangspunt te zijn voor mensen die meer risicomijdend zijn, omdat ze normaal gezien stabiliteit en een grote portefeuillediversificatie bieden. Ook goede kredietratings en bescherming tegen inflatie dragen bij aan hun aantrekkingskracht voor beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit en potentieel betrouwbare rendementen. Zowel overheden als bedrijven maken gebruik van obligaties om kapitaal aan te trekken en bieden beleggers de kans om geld te lenen in ruil voor periodieke rentebetalingen en de uiteindelijke terugbetaling van de hoofdsom. Verschillende soorten obligaties bieden verschillende risico- en rendementsprofielen en moeten dienovereenkomstig worden beoordeeld. Het rendement van obligaties kan ook dienen als hedging in het geval van een algemene economische recessie.

Revolut biedt momenteel de mogelijkheid om te handelen in meer dan 40 bedrijfs- en staatsobligaties en zal de lijst in de komende maanden uitbreiden. Het minimumbedrag om te beginnen met beleggen in obligaties is 100 USD/EUR, met 0,25% vaste kosten per transactie (min. 1 USD/EUR). Er kunnen andere kosten van toepassing zijn.

Revolut bouwt hiermee verder aan haar missie om een alles-in-één beleggingsplatform te bouwen dat uit meerdere beleggingscategorieën bestaat, dekking biedt voor alle EER-markten en geschikt is voor zowel gevorderde als beginnende beleggers. Gebruikers hebben toegang tot meer dan 2.800 Amerikaanse en Europese beursgenoteerde bedrijven en meer dan 500 Exchange Traded Funds (ETF's). Ze kunnen de prestaties van hun beleggingen in realtime controleren met live watchlists, grafieken en marktnieuws. En dat allemaal in de Revolut-app.

Bovendien heeft Revolut eerder dit jaar het bewaarloon (0,12% van de jaarlijkse marktwaarde van de activa die de klant aanhoudt) afgeschaft voor alle financiële instrumenten die in de app worden aangeboden aan klanten in het VK en de EER, door respectievelijk Revolut Trading Ltd en Revolut Securities Europe UAB.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.