Ads Top

ABN AMRO investeert in door vrouwen opgericht klimaattechnologiefonds Blume Equity

ABN AMRO Corporate Investments participeert in een financieringsronde van Blume Equity. Dit is de vijfde klimaatgerelateerde fondsinvestering van de bank en een belangrijke stap in het ondersteunen en versnellen van de transitie naar een koolstofvrije economie. Blume equity, opgericht door drie vrouwelijke ondernemers, is een groei-investeerder op het gebied van klimaattechnologie en richt zich op disruptieve Europese scale-ups. Met deze investering verstrekt ABN AMRO kapitaal aan ondernemingen die werken aan oplossingen voor de urgente problemen rond klimaatverandering.

Blume Equity LLP, met kantoren in Londen en Amsterdam, is een private-equity firma dat durfkapitaal verschaft aan snelgroeiende bedrijven. Hun fonds Blume Equity Fund I SCSp is onlangs door beleggers genomineerd voor de prijs European VC Newcomer of the Year.

Het team rondt in de komende maanden de financieringsronde af en verwacht meer op te halen dan het beoogde bedrag van 200 miljoen euro. Blume Equity heeft al vijf investeringen gedaan in scale-ups, waaronder Sensorfact, een softwareplatform voor energiebesparende slimme sensoren, Aerones, dat met robots onderhoud voor windparken biedt, en Normative, een platform voor de CO2-boekhouding van bedrijven. ABN AMRO investeert in het kader van zijn klimaatstrategie een totaalbedrag van 1 miljard euro in durfkapitaal. Dit gebeurt via rechtstreekse kapitaalinvesteringen, investeringen via fondsen en hybride kapitaalinvesteringen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.