Ads Top

Advocaten Bunq-gedupeerden trekken aan de bel

Advocaten van een groep gedupeerden van bankfraude bij Bunq trekken aan de bel. De Bunq-klanten hebben nog geen aanbod ontvangen voor de compensatie van hun schade door fraude of ze vinden het aangeboden bedrag te laag. Zij dreigen naar de rechter te stappen als Bunq niet met ze in gesprek gaat, meldt RTL.

Bij tal van klanten van Bunq werd hun bankrekening geplunderd nadat zij op een link in een sms klikten, of werden gebeld door een Bunq-medewerker die hen onder druk zette om geld over te maken.

Eerder maakte Bunq bekend alle slachtoffers 'ruimhartig' tegemoet te komen. De bank zegt zelf gemiddeld 85 procent van de door hen geleden schade te compenseren.

Degenen die van Bunq wel een aanbod ontvingen, worden door de bank verboden de details daarvan met anderen te delen. Ook is na akkoord het bod definitief en kan er in de toekomst geen aanspraak meer gemaakt worden op eventuele vergoeding.

Om tot een oplossing te komen heeft advocatenkantoor Loonstein bij de advocaat van Bunq, Frank 't Hart, aangedrongen op een gesprek tussen de groep gedupeerden en de directie van Bunq. De insteek daarbij is een volledige schadeloosstelling van alle slachtoffers en niet die 85 procent. 'Wat ons betreft is er sprake van een onrechtmatige daad en roekeloos handelen van Bunq. Bunq heeft begin deze maand toegezegd alsnog veiligheidsmaatregelen te nemen, maar daar hebben de gedupeerden weinig aan. 'Hadden ze die wel, dan was het nooit zover gekomen.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.