Ads Top

620.000 euro boete van AFM voor ‘fiscaal en financieel adviseur’ wegens samenwerken met illegale vermogensbeheerder Grinta Invest

De AFM heeft een boete van 620.000 euro opgelegd aan een adviseur. Grinta Invest was een illegale vermogensbeheerder. ‘Fiscaal en financieel adviseur’ E.J. Hogervorst heeft deze illegale partij gepromoot, beleggers aangebracht en hen aangeraden om met grote bedragen in te stappen bij Grinta Invest.

Hij maakte zich zo schuldig aan het medeplegen van illegaal vermogensbeheer. Mede door deze ‘fiscaal en financieel adviseur’ zijn beleggers ingestapt en kon Grinta Invest er met hun geld vandoor gaan. De AFM heeft in november 2021 gewaarschuwd tegen Grinta Invest.

Vermogensbeheerders moeten over een vergunning beschikken. De vergunningplicht is de hoeksteen van het financieel toezicht en draagt bij aan een gelijk speelveld. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle vermogensbeheerders investeringen van beleggers adequaat moeten beschermen. Ook wordt er getoetst of de beleidsbepalers betrouwbaar zijn. Grinta Invest beschikt niet over een vergunning en is verdwenen met het geld van beleggers. Hogervorst heeft dat niet gewild, maar hij heeft Grinta Invest daartoe wel in staat gesteld door met haar samen te werken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.