Ads Top

Financiële aandelen nu populairder dan tech bij Nederlandse beleggers

Van particuliere beleggers wordt vaak gedacht dat ze sterk gefocust zijn op technologieaandelen, maar financiële dienstverlening blijkt het afgelopen kwartaal de meest populaire sector onder deze groep. Dit blijkt uit gegevens van het recente Retail Investor Beat-kwartaalonderzoek van handels- en beleggingsplatform eToro onder 10.000 particuliere beleggers verdeeld over 12 landen, waaronder Nederland.
 
48 procent van de Nederlandse beleggers zegt aandelen in financiële dienstverlening te bezitten, gevolgd door technologie (46%) en energie (39%). In het eerste kwartaal was technologie nog het meest populair (55%), gevolgd door financiële dienstverlening (53%) en energie (39%). De huidige verdeling is vergelijkbaar met de wereldwijde trend waar het merendeel zegt in financiële dienstverlening te beleggen (61%), gevolgd door technologie (40%) en energie (35%).

Alle drie de sectoren stonden de afgelopen 18 maanden in het middelpunt van de aandacht, waarbij technologie- en energieaandelen beter presteerden en aandelen in de financiële dienstverlening naar verwachting momentum opbouwen nu deze op een na grootste en een van de goedkoopste sectoren ter wereld profiteert van zowel lagere rentetarieven als een sterkere groei van leningen.
 
De gemiddelde portefeuille van de Nederlandse belegger bevat volgens de gegevens ook vaker aandelen genoteerd in eigen land (55%), gevolgd door buitenlandse aandelen (41%) en crypto (34%).
 
Op de vraag in welke sectoren particuliere beleggers de komende maanden verwachten hun beleggingen te verhogen, werden technologie en financiële dienstverlening wederom het vaakst genoemd, door respectievelijk 21% en 9% van de Nederlandse respondenten. Verder werd een gediversifieerde mix genoemd van energie (8%), vastgoed (6%) en gezondheidszorg (6%).
 
Van alle beleggingscategorieën werd crypto het vaakst genoemd als beleggingscategorie waarvan ze verwachten meer in te gaan beleggen. 16% van de Nederlandse beleggers geeft aan dat ze de voorkeur zullen geven aan deze beleggingscategorie, gevolgd door Nederlandse aandelen (14%), grondstoffen (12%), buitenlandse aandelen (11%), Nederlandse obligaties (8%), buitenlandse obligaties (5%), cash en geldmarktfondsen (3%), valuta/FX (3%) en alternatieve beleggingen (3%)

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.