Ads Top

Carbon Equity haalt in 4 maanden € 60 mln op voor nieuw climate tech-fonds

Carbon Equity, het investeringsplatform voor de financiering van klimaatoplossingen, heeft bij de first close van het in maart dit jaar gelanceerde Climate Tech Portfolio Fund III 60 miljoen euro opgehaald. Het kapitaal is afkomstig van ruim 160 private en (semi)professionele investeerders, zoals family offices en stichtingen. Het fonds blijft gedurende 2024 open voor nieuwe inschrijvingen, tenzij het maximum van 200 miljoen eerder wordt bereikt.

Carbon Equity werd in 2021 opgericht vanuit de ambitie om op grote schaal privaat kapitaal te
ontsluiten bij investeerders om ‘s werelds meest impactvolle klimaatoplossingen te financieren. Met het Climate Tech Portfolio Fund III kunnen investeerders via 7 tot 10 geselecteerde private equity- en venture capital-fondsen beleggen in minimaal 150 leidende klimaatinnovaties, van groene waterstof tot Co2-vrij cement en van iron-air batterijen tot een nieuwe generatie eiwitten.

Carbon Equity heeft met de nu opgehaalde 60 miljoen euro voor het Climate Tech Portfolio Fund III op dit moment in totaal 250 miljoen onder beheer, een stijging van 80 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het aantal investeerders via het platform nam het afgelopen jaar met 75 procent toe tot meer dan 900. Van de investeerders die nu instappen, belegde 25 procent al eerder in een fonds van Carbon Equity. Het bedrijf heeft tot op heden via 18 fondsen in 120+ portfoliobedrijven geïnvesteerd. Carbon Equity is hiermee een van de meest actieve klimaatfonds-investeerders.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.