Ads Top

Populaire betaaltechnologieën: 61% van de Nederlanders gebruikt zelfscankassa's

De betaalvoorkeuren in Nederland veranderen snel door de opkomst van nieuwe technologieën, zoals social commerce, digitale wallets en zelfscan checkouts. Uit onderzoek van financieel technologieplatform Adyen blijkt dat 61 procent van de Nederlanders gebruikmaakt van zelfscankassa’s. Ook achteraf betalen (door 35% gebruikt) is een populaire betaalmethode. 

Een aanzienlijk deel van de Nederlandse consumenten (63%) breekt een aankoop af als hun gewenste betaalmethode niet beschikbaar is. Alternatieve betaalmethoden winnen steeds meer aan populariteit. Zo is het gebruik van QR-codes voor betalingen met 77% gestegen van 2023 naar 2024. Daarnaast wordt betalen met een smartphone steeds meer de norm, aangezien een kwart van de Nederlandse consumenten geen fysieke portemonnee meer bij zich draagt.

Consumenten verwachten snelle en gemakkelijke betaalmethoden, zowel online als in de winkel. 29% van de Nederlandse consumenten wil dat retailers technologieën gebruiken om het fysieke winkelproces te versnellen.

Nederlandse retailers hebben echter moeite om bij te blijven met de technologische ontwikkelingen: slechts 19% accepteert digitale wallets en 16% ondersteunt BNPL, ondanks de groeiende vraag naar deze betaalmethoden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.