Ads Top

Vincent Maagdenberg nieuwe CRO Rabobank

Rabobanks raad van commissarissen (RvC) maakt bekend dat Vincent Maagdenberg is benoemd als de nieuwe Chief Risk Officer (CRO) voor een termijn van vier jaar. Hij treedt in deze rol toe tot de groepsdirectie en volgt Els de Groot op die, als eerder aangekondigd, besloot niet op te gaan voor een tweede termijn. De benoeming van Maagdenberg is onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders en advies van de ondernemingsraad. Zijn beoogde startdatum is 1 april 2023.
 
Vincent Maagdenberg (1976) is opgeleid als econometrist (MSc Business Econometrics) aan de Erasmus universiteit van Rotterdam. Zijn werkzame leven ving aan bij ING in 1999. In diverse functies bouwde hij hier internationale ervaring op, onder andere in België, de VS en Hong Kong. Van 2014-2018 vervulde Maagdenberg de rol van Chief Risk Officer van ING Nederland.

Als Global Head of Lending bij ING Wholesale Bank was hij van 2018-2022 verantwoordelijk voor onder andere de integratie van de klimaatstrategie in ING’s leningportefeuille. Sinds 2022 is hij verantwoordelijk voor de digitale transformatie van de Wholesaletak van ING als Chief Transformation Officer.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.