Ads Top

Consument kiest vaker voor combinatiepolis

Voor de zorgverzekering in 2023 kiezen veel meer mensen een combinatiepolis. Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat voor 2023 maar liefst 22,81 procent van de consumenten een combinatiepolis kiest. In 2022 was dat nog maar 9,38 procent. Het aantal mensen met een combinatiepolis is dus bijna tweeëneenhalf keer zo groot geworden.

Een combinatiepolis is een zorgverzekering waarbij je voor sommige zorg zelf kunt kiezen naar welke zorgverlener je gaat, zonder dat dit invloed heeft op je vergoeding. Voor andere typen zorg moet je juist wel naar een gecontracteerde zorgverleners, anders krijg je de kosten niet volledig vergoed. Dit is dus een combinatie van een restitutiepolis (volledig vrije zorgkeuze) en een naturapolis (voor alle zorg alleen volledige vergoedingen bij gecontracteerde zorgverleners).

Dat juist in 2023 zoveel mensen kiezen voor een combinatiepolis, komt doordat de combinatiepolis van zorgverzekeraar VinkVink de op één na goedkoopste basisverzekering is. Alleen de basisverzekering Gewoon ZEKUR van Zekur.nl is goedkoper, maar dat is een budget naturapolis die maar met een beperkt aantal zorgverleners een contract heeft.

Daarnaast zijn per 2023, net als voorgaande jaren, enkele restitutieverzekeringen verdwenen. De restitutiepolissen van FBTO, VGZ (plus labels IZA, IZZ, United Consumers en UMC), Univé en ZEKUR.nl zijn met ingang van 1 januari 2023 combinatiepolissen geworden.

Hierdoor kun je alleen nog bij a.s.r., CZ, Menzis, Stad Holland en Zilveren Kruis een restitutiepolis afsluiten. Deze kosten echter 140,75 tot 156,50 euro per maand. Een flink verschil dus met de goedkoopste combinatiepolis.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.