Ads Top

20 procent Nederlanders met enkel basisverzekering heeft in 2022 spijt van keuze

Twintig procent van de Nederlanders met alleen een basisverzekering had in 2022 spijt van deze keuze. Een meerderheid van deze groep (55%) had aanvullende zorg nodig en was goedkoper uit geweest met een aanvullende verzekering.

Een ander deel (45%) heeft aanvullende zorg gemeden omdat ze deze zorgkosten niet konden/wilden maken. Dit blijkt uit onderzoek van online vergelijker Pricewise onder 1.000 respondenten, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

In totaal sloeg bijna twee op tien van de Nederlanders (17%) dit jaar zorg over omdat ze niet aanvullend verzekerd waren. Vooral een bezoek aan de tandarts (40%) of fysiotherapeut (35%) werd vermeden. Met de kennis van nu hadden onverzekerde Nederlanders zich vooral willen verzekeren voor tandarts (21%), fysiotherapie (18%) en brillen en lenzen (14%).

Als je weet welke zorg je in ieder geval nodig hebt, kun je de afweging maken of een aanvullende verzekering loont in jouw specifieke geval. De zorgpremie voor een aanvullende tandartsverzekering leg je bijvoorbeeld naast de kosten voor de behandelingen die jij nodig denkt te hebben. De tandartstarieven zijn altijd wettelijk bepaald en staan al vast voor 2023. Ga je jaarlijks alleen één keer op controle en laat je je gebit reinigen? Dan is de aanvullende verzekering waarschijnlijk niet lonend voor jou. Een aanvullende verzekering voor fysiotherapie is vaak sneller lonend. Voor een pakket van negen behandelingen ligt de premie tussen de 100 en 270 euro op jaarbasis en een gemiddelde fysiobehandeling kost tussen de 35 en 45 euro. Negen behandelingen kosten zonder aanvullende verzekering dus al snel meer dan driehonderd euro.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.