Ads Top

38% zit al minstens 10 jaar bij zorgverzekeraar en betaalt mogelijk onnodig premie

Bijna vier op tien Nederlanders (38%) zitten al tien jaar of langer bij dezelfde zorgverzekeraar. 34% heeft al tien jaar of langer dezelfde zorgverzekering. Vooral de Gen X en Babyboomers stappen nooit over en betalen waarschijnlijk al jaren onnodig premie voor een niet passende dekking.

Dit blijkt uit onderzoek van online consumentenadviseur Pricewise onder 1.000 respondenten, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht. Het grootste gedeelte van Gen X (32%) en Babyboomers (43%) kijkt bij de keuze voor hun zorgverzekering vooral naar de positieve ervaring met de zorgverzekeraar. Jongere generaties, zoals Gen Z (38%) en Millenials (34%) laten hun keuze afhangen van een lage zorgpremie.  

In 2022 baseerde 32% van de Nederlanders de keuze voor een zorgverzekering het meest op positieve ervaring met de verzekeraar. Daarna volgen de laagste premie (26%), de best passende dekking (20%), de meest uitgebreide dekking (13%), een verzekeraar met goede reviews (7%) en de duurzaamheidsscore van de verzekeraar (1%).

De zorgpremie stijgt al jaren flink. Wat veel Nederlanders vergeten is dat zorgverzekeraars niet alleen de premie jaarlijks aanpassen, ook de dekking van de zorgverzekering verandert jaarlijks. Heb je dit jaar een pakket dat precies aansluit bij jouw wensen? Dan betekent dat niet automatisch dat diezelfde zorgverzekering volgend jaar ook de meest passende dekking heeft.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.