Ads Top

Peter Jacobs benoemd tot country manager ING in Nederland

Per 1 april 2023 zal Peter Jacobs (47) Ruud van Dusschoten opvolgen als country manager van ING in Nederland. Peter Jacobs is nu nog werkzaam als senior partner bij McKinsey & Company.

Met zijn aanstelling als country manager van ING in Nederland keert Jacobs terug naar ING waar hij eerder diverse Tech-gedreven managementfuncties vervulde, waaronder die van Chief Information Officer van ING in Nederland.

Peter Jacobs (1975) startte zijn carrière in 2005 bij McKinsey & Company en kwam in 2009 in dienst bij ING in Nederland en vervulde sindsdien diverse managementfuncties op het gebied van IT. Van 2013 tot en met 2018 was Peter Chief Information Officer (CIO) binnen de bank in Nederland. Begin 2019 keerde hij terug bij McKinsey & Company in de rol van senior partner waar hij zich bezighield met transformatie, digitalisering en technologische modernisering bij grote financiële instellingen wereldwijd.
 
Van Dusschoten zal na 1 april wel aanblijven als voorzitter van Bestuur ING Nederland, het orgaan dat is belast met de werkgeversverantwoordelijkheid voor alle ING-medewerkers in Nederland, waaronder ook de medewerkers van het hoofdkantoor. Daarmee is hij ook de bestuurder waarmee de Centrale Ondernemingsraad van ING de dialoog voert. Daarnaast zal Ruud betrokken blijven bij een aantal klanten van ING.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.