Ads Top

Code Oranje bij ING Bank

ING-medewerkers gaan dinsdag wederom actievoeren voor een betere cao. Op 20 december vanaf 11.45 uur organiseren de vakbonden FNV Finance, CNV Vakmensen en De Unie een kerstactie voor het hoofdkantoor van ING in Amsterdam.

De medewerkers grijpen de koude dagen voor Kerst aan om aandacht te vragen voor het loonbod van ING van slechts 3% terwijl de inflatie inmiddels rond 14 procent zit. Zij lanceren tijdens de kerstmarkt bovendien de actiehashtag #CodeOranje.

Onder het genot van glühwein en oliebollen kunnen medewerkers dinsdag hun cao-kerstwens opschrijven en in een kerstboom hangen. Dankzij een sneeuwkanon is een ‘witte Kerst’ gegarandeerd. Ook lanceren de bonden samen met de medewerkers een nieuwe actiehashtag: #CodeOranje. Het is een verwijzing naar de Orange Code, het ING-manifest voor goed werknemerschap: ‘we zijn eerlijk, we zijn oplettend en we zijn verantwoordelijk’. De #CodeOranje moet leiden tot een ING-manifest voor goed werkgeverschap: Maar het is tevens een alarmcode die werknemers afgeven aan het ING-bestuur dat weigert hun collectieve problemen serieus te nemen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.