Ads Top

65 procent aanvullend verzekerden sluit verzekering af uit voorzorg

65 procent van de aanvullend verzekerde Nederlanders sloot minstens één aanvullende verzekering af uit voorzorg. Van deze groep heeft 76% (nog) niets gebruikt. In totaal gebruikte 61 procent van de aanvullend verzekerden voor minstens één aanvullende zorgverzekering nog niets.

De meeste Nederlanders hebben een aanvullende verzekering voor tandarts en brillen én lenzen, omdat ze deze nodig hebben. De aanvullende verzekering voor medische hulp in het buitenland, alternatieve geneeswijzen of vaccinaties is voor velen fijn om te hebben. In totaal koos bijna driekwart van de Nederlanders (74%) voor een aanvullende verzekering*.

Uit een analyse van online prijsvergelijker Pricewise blijkt dat dat komende jaren anders zal zijn: de aanvullende verzekering wordt minder afgesloten dan afgelopen jaren.

De helft van de mensen met een aanvullende verzekering voor fysiotherapie sloot deze verzekering af uit voorzorg. Ook voor tandarts (36%), brillen en lenzen (25%), medische hulp in het buitenland (77%) en alternatieve geneeswijzen (68%) kiest men vaak omdat het fijn is om deze verzekering te hebben.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.