Ads Top

S&P Global maakt resultaten duurzaamheidsbeoordeling ABN AMRO bekend

Met 74 van de maximale 100 punten staat ABN AMRO binnen 15 procent van de hoogste sectorscore in S&P Global’s Corporate Sustainability Assessment. Dit maakte S&P Global een dezer dagen bekend. Met deze score wordt ABN AMRO niet opgenomen in de S&P Global Dow Jones Sustainability Index (DJSI World & Europe). Deze index is voor de bank de belangrijkste graadmeter voor haar duurzaamheidsprestaties.

ABN AMRO scoorde goed op onder andere de onderwerpen mensenrechten en operationele eco-efficiëntie. Verbeterpunten zitten bijvoorbeeld in de categorieën decarbonisatiestrategie en arbobeleid. Het verschil tussen ABN AMRO en de koploper in de sector is 13 punten. In 2021 behaalden we 76 punten.

Jaarlijks voert S&P Global onderzoek uit onder duizenden internationale bedrijven die worden beoordeeld op economisch-, sociaal- en milieubeleid. Maar ook governance (bestuur) factoren worden meegenomen. Op basis van de score bepaalt S&P Global of bedrijven worden opgenomen in de DJSI en het Sustainability Yearbook, dat in februari 2023 wordt gepubliceerd.

Voor investeerders en overige stakeholders is de positie in de DJSI een belangrijk middel om inzicht te krijgen in de duurzaamheidsinspanningen van ABN AMRO. Voor onszelf is de score ook een belangrijke graadmeter. ABN AMRO heeft de ambitie om een score te halen binnen 5 procent van de hoogste score in de eigen sector.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.