Ads Top

Bitvavo grootste cryptobeurs in Nederland

Bijna de helft van de Nederlandse cryptobezitters gebruikt Bitvavo voor het kopen en verkopen van cryptovaluta. Bitvavo wordt eveneens het best beoordeeld door haar gebruikers. Dit blijkt uit de Cryptovaluta Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 4.000 Nederlanders.

Bijna de helft van de cryptobezitters (48%) gebruikt Bitvavo voor het kopen en verkopen van cryptovaluta. Op enige afstand volgt Binance (27%). De derde en vierde plaats worden bezet door Coinbase (13%) en Bitcoin Meester (10%). BLOX neemt de vijfde plek in (9%).

Met een gemiddelde beoordeling van 8,1 wordt Bitvavo duidelijk het best beoordeeld door haar gebruikers. BLOX, Coinbase en Bitcoin Meester worden ieder beoordeeld met gemiddeld een 7,6. Binance volgt met een beoordeling van 7,4. Coinbase krijgt met een gemiddelde van 8,7 de beste beoordeling van vrouwen. Mannen zijn het meest te spreken over Bitvavo (8,1) en Bitcoin Meester (8,1).

Mannen beleggen vaker dan vrouwen via kleinere exchanges zoals Kucoin (+7%-punt), BTC Direct (+5%-punt) en Kraken (+4%-punt). Ook het Amerikaanse Coinbase (+15%-punt) en het Aziatische Binance (+9%-punt) zijn populairder onder mannen. Vrouwen kiezen vaker voor de Nederlandse partijen Bitcoin Meester (+9%-punt) en BLOX (+4%-punt). Personen onder de 50 jaar kiezen vaker voor de grotere exchanges Bitvavo en Binance.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.