Ads Top

Een op zes woningbezitters maakt zich zorgen over hypotheek

Maar liefst zeventien procent van alle Nederlanders met een koopwoning maakt zich weleens zorgen over zijn hypotheek. Dit blijkt uit onderzoek van Omniplan onder 1.118 huiseigenaren, uitgevoerd door Panelwizard. Bijna zes op de tien ondervraagden pleiten daarom voor realtime inzicht in hun hypotheekproduct en de impact ervan op hun financiële plaatje.

Met dertig procent maken vooral jonge woningbezitters (tot veertig jaar) zich weleens zorgen over hun hypotheek, driekwart van hen is om deze reden voorstander van een (meer) actueel inzicht in hun financiering.

Hoewel aanzienlijk gedeelte van de ondervraagden zich weleens zorgen maakt over hun hypotheek, zegt maar liefst 22 procent van alle huizenbezitters dat zij onvoldoende stilstaan bij de vraag of de financiering op hun huis nog past binnen hun financiële toekomst. Een op de zeven respondenten stelt daarnaast dat er tijdens het hypotheekadvies onvoldoende rekening is gehouden met hun toekomstige situatie, zoals een veranderend inkomen of eventuele verduurzaming van de woning. Boddeus: “De afgelopen jaren hebben aangetoond dat er in korte tijd veel kan

Om woningbezitters van toekomstbestendig woonadvies te kunnen voorzien, is het belangrijk dat hypotheekadviseurs over zoveel mogelijk data beschikken. Uit het onderzoek blijkt dat 42 procent van alle respondenten bereid is zijn persoonlijke data te delen wanneer dit leidt tot een beter financieel advies. Een op de drie van hen zou het zelfs prima vinden als het volledige hypotheektraject (van advies tot daadwerkelijk afsluiten) voortaan volledig digitaal plaatsvindt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.