Ads Top

Vijf miljardste pinbetaling binnen één jaar

Deze week is in Nederland voor het eerst binnen één kalenderjaar de vijf miljardste pinbetaling uitgevoerd. Het vorige jaarrecord werd in 2019 gehaald - het laatste jaar vóór corona - met 4,58 miljard pinbetalingen. In 2020 en 2021 stokte de teller op respectievelijk 4,48 miljard en 4,49 miljard transacties. De eindstand voor 2022 zal rond 5,25 miljard transacties uitkomen.
 
Directeur Gijs Boudewijn van Betaalvereniging Nederland betaalde contactloos met zijn smartphone in het OV, rond het tijdstip waarop de vijf miljardste pinbetaling was uitgerekend: “De Betaalvereniging is blij dat toonbankinstellingen na twee moeilijke coronajaren de weg omhoog hebben teruggevonden, in ieder geval voor het aantal aankopen met betaalpassen.

De voorbije weken is er rond Black Friday en Sinterklaas al vaker afgerekend met betaalpassen dan op normale dagen in 2022 en vaker dan rond dezelfde winkeldagen van voorgaande jaren. De week vlak vóór Kerstmis is doorgaans de drukste winkelweek van het jaar, waarin telkens het jaarrecord voor het aantal pinbetalingen per dag wordt gebroken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.