Ads Top

Consument vaak minder aanvullend verzekerd voor zorg

Consumenten zijn massaal op zoek naar manieren om te besparen op hun zorgverzekering. Hierbij kijken ze ook kritischer naar hun aanvullende verzekeringen, blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Mensen kiezen voor komend jaar veel vaker voor een beperktere dekking. Zo wordt bij aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie vaker voor maximaal 6zes behandelingen gekozen, terwijl voor de uitgebreidere aanvullende verzekeringen (bijvoorbeeld 18 behandelingen) juist veel minder gekozen wordt.

Geld.nl bekeek voor de meeste gekozen aanvullende dekkingen, voor tandartskosten en fysiotherapie, welke keuzes mensen maken voor hun zorgverzekering. Hieruit blijkt dus dat mensen beduidend zich iets vaker aanvullend verzekeren, maar wel voor beduidend lagere dekkingen kiezen. Zo kiest voor de zorgverzekering in 2023 ruim 16,5 procent bij de aanvullende dekking voor fysiotherapie voor een vergoeding tot 6 behandelingen. In 2022 was dat nog 11,7 procent. Voor de uitgebreidere dekking wordt juist veel minder gekozen.

Dat mensen voor ‘kleinere’ aanvullende verzekeringen kiezen, komt volgens Bulthuis vooral doordat ze op zoek zijn naar manieren om te besparen op de zorgverzekering. Naast alles wat al duurder wordt, zijn de premies voor de zorgverzekering in 2023 ook flink gestegen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.