Ads Top

Wijziging kosten buitenlandse bankrekening CB-klanten

ABN AMRO CB bedient zakelijke klanten met een omzet tot 250 miljoen euro. Een kleine groep CB-klanten heeft een bankrekening voor een bedrijf(s)onderdeel) buiten Nederland. Het gaat zo’n 3000 klanten met een zogenaamde niet-ingezetene rekening.

Vanwege controleverplichtingen op dergelijke rekeningen op basis van Nederlandse, internationale maar ook lokale wet en regelgeving maakt de bank kosten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten om klantdossiers up-to-date te houden en checks ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering. Deze kosten zijn de laatste jaren verder toegenomen.

Daarbij zijn deze Commercial Banking-klanten verspreid over meer dan 100 landen, waardoor de toetsing op lokale wetten en regels een kostbare kwestie is. Tot dusver werden deze kosten vrijwel geheel door de bank gedragen. Vanaf 1 januari verandert dat en wordt een deel van de kosten doorberekend.

De afgelopen maanden hebben ABN AMRO relatiemanagers de betreffende CB-klanten hierover gebeld en ook eventuele alternatieven besproken. De nieuwe tarieven komen op 110 per maand voor een zakelijke entiteit binnen de Europese Economische Ruimte en 270 per maand voor een zakelijke entiteit buiten de Europese Economische Ruimte.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.