Ads Top

Rabobank biedt als eerste in Nederland bankrekening voor tokens

Rabobank faciliteert voortaan een bankrekening voor Stichting 2Tokens. Hiermee is Rabobank de eerste bank in Nederland die het betalen voor tokens mogelijk maakt.

Stichting 2Tokens verkoopt zogenaamde utility tokens (TWO-tokens), die via iDeal in euro kunnen worden gekocht. Door het kopen van TWO-tokens wordt je partner van de stichting en kun je gebruikmaken van activiteiten die de stichting organiseert rondom tokenisatie, zoals masterclasses, workshops en andere evenementen.

2Tokens is opgericht als gesubsidieerd project met als doel de verschillende toepassingsmogelijkheden van tokens te onderzoeken. Tokenisatie is een innovatie op het gebied van digitale waardemiddelen die toegepast kan worden met behulp van blockchaintechnologie. De eigenschappen van deze tokens zijn programmeerbaar. Zo kan een TWO token maar één keer worden uitgegeven en gebruikt.

Door het gebruik van blockchain-technologie kunnen tokens niet worden vervalst. Een toepassing van tokenisatie is bijvoorbeeld het opdelen van vastgoed in meerdere tokens, zodat het mogelijk is voor grote groepen mensen om eigendom van een object op een efficiënte en transparante manier te delen. Zo ontstaat ook een nieuwe vorm van micro-financiering.
 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.