Ads Top

ABN Amro wil klant met wurgkrediet niet compenseren

ABN Amro, Santander, Vesting Finance/Hollandsche Disconto Voorschotbank en Crédit Agricole Consumer Finance moeten mogelijk 500 miljoen tot een miljard uittrekken om klanten die te veel rente hebben betaald over hun doorlopende krediet te compenseren. Dit stelt Stichting Geldbelangen in een uitzending van Kassa.

ABN Amro, Santander en Vesting Finance/Hollandsche Disconto Voorschotbank  zijn afgelopen weken in beroep gegaan tegen uitspraken door het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). ABN Amro en Santander hebben advocatenkantoor Loyens en Loeff ingeschakeld voor hun verdediging, zo blijkt uit onderzoek van Kassa.

Kern in alle drie uitspraken is dat consumenten mogen verwachten dat de rente op hun doorlopend krediet gedurende de looptijd van dat krediet in de pas zal blijven met de relevante marktrente.

Uit onderzoek van Kassa en Stichting Geldbelangen blijkt dat op de doorlopende kredieten nauwelijks is afgelost en vrijwel alleen maar rente is betaald. ABN Amro klanten betaalden maar liefst 12.000 euro te veel rente.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.