Ads Top

Eén op de vijf werkende Nederlanders ziet inkomen dalen door coronacrisis

De coronacrisis raakt steeds meer werkende Nederlanders in hun portemonnee. Ruim 20 procent van hen is er sinds het uitbreken van de pandemie financieel op achteruit gegaan. Ongeveer hetzelfde percentage rekent voor de komende tijd op een inkomstendaling. Dat blijkt uit een enquête onder werkende Nederlanders in opdracht van online pensioenuitvoerder BeFrank.

Eén op de vijf werkenden ging er sinds half maart financieel op achteruit met het gezamenlijke huishoudinkomen. Voor de maanden die nog komen, gelooft grofweg hetzelfde aantal dat de inkomsten zullen teruglopen. Steeds meer Nederlanders zijn onzekerder geworden over hun financiële toekomst. Bijna 14 procent van de mensen die hebben meegedaan aan de enquête is zelfs bang om z'n baan te verliezen.

Zoals al bekend voelen ook veel ondernemers de financiële gevolgen van de coronacrisis. Deze enquête bevestigt dat beeld nog maar weer eens. Ruim de helft van de bedrijven heeft de afgelopen maanden al opdrachten verloren en nog eens 42 procent ziet de komende maanden met enige angst tegemoet. Hun omzet staat onder druk omdat er opdrachtgevers dreigen weg te vallen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.