Ads Top

VEH start petitie tegen OZB-verhogingen 

De onroerendezaakbelasting (OZB) dreigt volgend jaar in veel gemeenten omhoog te schieten. Volgens deze gemeenten is dat onvermijdelijk door de grote tekorten voor ouderen (Wmo)- en jeugdzorg. 

Vereniging Eigen Huis vindt het onjuist dat de hogere rekening voor brede maatschappelijke voorzieningen, waar iedereen baat bij heeft, eenzijdig wordt neergelegd bij mensen met een eigen huis en start een online petitie.  

Vereniging Eigen Huis wil dat het kabinet met extra geld voorkomt dat gemeenten de kosten van wettelijke zorgtaken voor ouderen en jongeren afwentelen op huiseigenaren.  

In berichten over vaak forse verhogingen van de OZB, soms wel met 25 procent, worden de zorgtaken steevast als hoofdoorzaak genoemd. Vereniging Eigen Huis wil dat dit stopt. Het kabinet moet voorkomen dat het verschil in woonlasten tussen huurders en huiseigenaren ieder jaar groter wordt. Vooral huiseigenaren met een bescheiden inkomen kunnen deze forse lasten steeds moeilijker betalen. Dit jaar betalen huiseigenaren gemiddeld 322 euro aan OZB, huurders betalen deze belasting niet.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.