Ads Top

Betaaltermijn van grootbedrijf aan MKB van 60 naar 30 dagen

Grote bedrijven moeten de rekeningen van hun KMB-leveranciers sneller gaan betalen: niet meer binnen 60, maar binnen 30 dagen. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) heeft samen met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) aan een wetswijziging gewerkt om de betaaltermijn van een grootbedrijf aan het mkb te halveren. Vandaag start de internetconsultatie van deze wetswijziging.

Eerder dit jaar stuurden de bewindspersonen de uitkomsten van de evaluatie van de huidige Wet betaaltermijnen grote bedrijven naar de Tweede Kamer. Uit die evaluatie bleek dat betalingen steeds minder snel gebeuren.

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): “Het later betalen van rekeningen kan al problemen opleveren als het goed gaat met de economie, maar is zeker nu in de huidige economische periode door de coronacrisis écht onwenselijk. Veel zzp’ers en mkb’ers komen in de knel als ze te lang op hun geld moeten wachten. Door de betaaltermijnen te verkorten zorgen we voor meer financiële ademruimte bij ondernemers.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.