Ads Top

ING-medewerkers stomen zich klaar om mensen in de omgeving te helpen bij geldzorgen

De coronacrisis raakt veel Nederlanders in hun portemonnee en het aantal Nederlanders met financiële problemen zal waarschijnlijk toenemen. Banken en verzekeraars komen hiervoor in actie en bieden hun medewerkers de training ‘Hulp bij je geldzaken’.

De training leert medewerkers hoe ze vrienden en familie eerste hulp kunnen bieden bij geldzorgen. Na de training kunnen medewerkers ook aan de slag als vrijwilliger bij maatschappelijke organisaties. Om andere mensen te helpen die in de eigen omgeving niet snel hulp kunnen vinden. ING-medewerkers zijn enthousiast. Binnen een week hebben ruim 1000 collega’s zich aangemeld.

Uit cijfers blijkt dat 2,6 miljoen Nederlanders moeilijk rondkomen en 21 procent van alle huishoudens dusdanige betalingsachterstanden heeft dat er sprake is van betalingsproblemen. Vaak weten zij niet waar ze kunnen aankloppen voor hulp.

Verzekeraar Aegon nam het initiatief om de Nibud-training aan hun medewerkers aan te bieden. Inmiddels hebben verschillende banken en verzekeraars dit initiatief overgenomen. Ook ING biedt samen met het Nibud de online training ‘Hulp bij je geldzaken’ aan zodat ING-medewerkers zelf mensen in de eigen omgeving eerste hulp kunnen bieden bij geldzorgen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.