Ads Top

52.000 handtekeningen voor transparantie kapitaalverzekeringen

De Consumentenbond, ConsumentenClaim, de Vereniging Woekerpolis.nl en de Stichting Woekerpolisproces verzamelden ruim 52.000 handtekeningen voor het ‘Burgerinitiatief: Transparante jaaroverzichten kapitaalverzekeringen’. Met dit burgerinitiatief willen de partijen het onderwerp kapitaalverzekeringen op de agenda van de Tweede Kamer krijgen.

Nederland zijn miljoenen kapitaalverzekeringen afgesloten. Deze verzekeringen zijn bedoeld om kapitaal op te bouwen voor een huis, (aanvullend) pensioen of om te sparen voor de toekomst.

Bij veel van deze kapitaalverzekeringen brengen verzekeraars kosten in rekening, waarvan ze de hoogte niet inzichtelijk maken. Bijvoorbeeld fondsbeheerkosten. Daardoor valt het daadwerkelijk opgebouwde kapitaal aan het einde van de looptijd vaak vies tegen.

De initiatiefnemers vinden dat bij dit soort financiële producten voor consumenten klip en klaar moet zijn wat er aan kosten wordt ingehouden. Alleen zo kunnen zij een goede afweging maken of ze de verzekering afsluiten, behouden of aanpassen.

Om een wetswijziging op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen, zijn 40.000 handtekeningen nodig. Dat aantal is ruimschoots behaald. Op 29 oktober overhandigen Sandra Molenaar en Stef Smit, directeur Consumentenclaim, het burgerinitiatief en de handtekeningen aan de Tweede Kamer.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.