Ads Top

Rente op leningen weer verder gedaald

Er lijkt dit jaar een heuse prijzenslag uitgebroken onder kredietverstrekkers. Zij verlagen steeds vaker hun rentes en volgen elkaar daarin steeds sneller op, constateert rentevergelijkingssite Rente.nl.

De strijd is vooral zichtbaar bij de hogere leenbedragen. Bijna elke bank of kredietverstrekker heeft ook weer de afgelopen weken wel één of meerdere keren de rente voor persoonlijke leningen verlaagd.

Sinds 23 oktober vraagt DEFAM Premium voor een persoonlijke lening van 50.000 euro of hoger nog maar 3,5 procent rente. Dit is een historisch lage rente voor kredieten. Interbank volgde op 27 oktober en heeft nu ook een rente van 3,5 procent voor deze bedragen. Gemiddeld daalde de leenrente voor 50.000 euro van 4,9  naar 4,7 procent.

Ook bij persoonlijke leningen van rond de € 20.000 worden de rentes steeds lager. Daar daalde de gemiddelde leenrente in 2020 van 5,43% naar 5,15%. Inmiddels vraagt BNP Paribas nog maar 4,1% rente. Daarna volgen DEFAM Premium en Interbank met 4,2%.

De concurrentie op de leenmarkt neemt steeds verder toe. Dat banken er meer en meer om strijden de laagste rente te bieden, komt mede doordat de vraag naar lenen groot blijft.

Ondanks de corana-crisis willen mensen nog steeds geld lenen voor bijvoorbeeld een verbouwing of het verduurzamen van hun woning. Daarnaast blijft, door de dalende rentes, je lening oversluiten populair. Hierdoor is het voor kredietverstrekkers erg interessant om de laagste rente te bieden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.