Ads Top

Uitkering Fortis-claim vertraagd

Er blijken zich veel meer beleggers te hebben aangemeld voor de megaschikking die vijf claimclubs uitonderhandelden met Fortis-rechtsopvolger Ageas. Gedupeerden lijken hun geld later te krijgen en moeten rekening houden met een lagere vergoeding dan waar ze na het sluiten van de schikking op rekenden. Dat meldt het FD.

Liefst 1,3 miljard euro gaat naar beleggers die tussen 2007 en 2008 door het bestuur van de Belgisch-Nederlandse bank-verzekeraar werden misleid.

Ageas kreeg tot nu toe 270.000 claims binnen, terwijl de Belgische verzekeraar rekende op 175.000 tot 200.000. Het aantal kan nog oplopen: beleggers hebben tot eind juli voor het indienen van een claim.

Vanwege het succes van de schikking en het hoger dan verwachte aantal ontvangen claims, is er meer tijd nodig voor de verwerking van de documenten dan verwacht', laat Ageas weten in een reactie. De verzekeraar weet nog niet wanneer alle beleggers hun geld hebben, maar verwacht de rest van dit jaar nodig te hebben. Ageas keerde tot begin mei een kleine half miljard uit.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.