Ads Top

Rekeninginformatie nu in PSD2-winkel Rabobank

Rabobank biedt per vandaag een PSD2 API-koppeling aan voor het delen van rekeninginformatie. Dienstverleners met een PSD2-vergunning kunnen met deze API nieuwe diensten ontwikkelen.

De klant moet altijd toestemming geven voordat rekeninginformatie daadwerkelijk wordt gedeeld met dienstverleners. Rabobank staat ook klaar om rekeninginformatie van andere banken op te nemen in de Rabo App.

In de testomgeving ‘Sandbox’ werkt Rabobank al een half jaar samen met circa 750 ontwikkelaars op basis van proefdata. Op 27 maart gaf Rabobank de eerste PSD2 API voor betaalinitiatiediensten vrij. De komende periode blijft Rabobank stapsgewijs verschillende diensten openstellen voor (financiële) dienstverleners met een PSD2-vergunning. Daarbij zoekt de bank nadrukkelijk de samenwerking met andere (financiële) dienstverleners om innovatieve apps en services te ontwikkelen. Het komt de dienstverlening aan klanten ten goede als financiële dienstverleners samenwerken en informatie koppelen. Zo ontstaat een beter financieel totaalplaatje met meer inzicht voor de klant.Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.