Ads Top

Rabobank en partners introduceren ‘schuldpreventie-app’

Acht gemeentes lanceren de Buddy-app, een nieuwe bankierenapp die mensen helpt om financiële problemen te voorkomen.  Rabobank, gemeenten, schuldhulpverleners en de Rotterdamse start-up Buddy Payment sleutelden de afgelopen twee jaar aan de app. De gemeenten Rotterdam, Den Haag, Amersfoort, Almere, Enschede, Maastricht, Leiden en Alkmaar starten met de pilot.

In Nederland kampt één op de vijf huishoudens met financiële problemen. Rabobank wil bijdragen aan ‘financiële zelfredzaamheid’ voor iedereen en steunt daarom samen met Rabo Foundation tal van maatschappelijke initiatieven die mensen handvatten geven bij hun financiële administratie. De Buddy-app is daar een voorbeeld van.

“Met de app kunnen huishoudens een eerste stap zetten naar een financieel gezond leven’, zegt Suzan van Eeten, verantwoordelijk als ‘arealead’ bij Betalen. ‘Er zijn veel mensen die moeite hebben om maandelijks rond te komen. De Buddy-app geeft hen meer grip op inkomsten en uitgaven en helpt ze met het maken van de juiste financiële keuzes.”

De Buddy-app is een concreet hulpmiddel dat mensen behoedt voor de schuldsanering. Cijfers wijzen uit dat daar behoefte aan is, want steeds meer Nederlanders hebben financiële problemen en vaak lukt het hen niet om op eigen kracht uit die problemen te komen.

De Buddy-app bouwt extra zekerheden in voor het betalen van de vaste lasten en geeft een goed overzicht van het vrij te besteden geld. Buddy kan automatisch berichten sturen naar de belastingdienst, de gemeente of het UWV om naheffingen te voorkomen. Via een kunstmatig intelligente chat-functionaliteit geeft Buddy tips en antwoord op vragen. Bijvoorbeeld over de hoogte van de kinderopvangtoeslag of gemeentelijke toeslagen.

De komende vier maanden gaan honderd gebruikers proefdraaien in de gemeenten Rotterdam, Den Haag, Amersfoort, Almere, Enschede, Maastricht, Leiden en Alkmaar. Als dat een succes wordt, zullen deze gemeenten de app grootschalig inkopen voor hun inwoners.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.